Una amanida de les de sempre, però a la nostra manera:
Ingredients (per 4 persones):
– 1 enciam (iceberg, romana, trocadero…)
– 2 pits de pollastre
– 2 pomes
– 50 grs. de formatge tendre (havarti, Ventero…)
– daus de pa fregit
– bastonets de bacon fumat fregit
– sèsam
– maionesa
– 2 cullarades de mostassa
Preparació:
– Tallarem l’enciam a la juliana.
– Passarem els pits de pollastre, previament salats, per la planxa i un cop fets els tallarem a tires.
– Pelarem i tallarem a daus les pomes i el formatge.
– Tallarem a tires el bacon, i el posarem a fregir en una paella sense greix fins que estiguin daurades.
– Barrejarem la mostassa amb la maionesa i el sèsam.
– Per muntar l’amanida, col.locarem un aro inoxidable gran al mig d’un plat. Posarem una capa generosa d’enciam, una de pollastre, una de poma, una de formatge i afegirem 2 cullarades de maionesa. Repetirem l’operació i acabarem amb una capa d’enciam.
– Col.locarem a sobre les tiretes de bacon i els daus de pa i tornarem a afegir 2 cullarades més de maionesa amb mostassa.