“Lingot” de botifarra Terregada i calçots.

Ingredients (per 4 persones):

– 2 unds. botifarra Terregada

– 16 calçots

Per el romesco d’alfàbrega:

– 6 tomàquets vermells de branca

-1 cabeça d’alls

– 50 grs. d’ametlles torrades

– 50 grs. d’avellanes torrades

– 1 nyora

– unes fulles d’alfàbrega

– 2 llesquetes de pa fregit

– 1 got d’oli d’oliva

– 1/2 got de vinagre blanc

– sal

Per l’emulssió de pebrot escalivat:

– 4 pebrots vermells grans

– 1 cullarada sopera de sucre

– 1/2 got d’oli d’oliva

– reducció de vinagre balsàmic

– sal

Preparació:

– Començarem preparant els calçots. Evidentment, si tenim la possibilitat, els farem a la brasa. En cas contrari, els posarem en una placa de forn ruixats amb oli d’oliva i sal, a 250 º durant 10 minuts. Els pelarem i reservarem.

– Per preparar el romesco, hem d’escalivar (a la brasa, o al forn) els tomàquets i els alls. Els pelarem i els introduirem en el got de la batedora amb les ametlles i avellanes, les llesquetes de pa, la polpa de la nyora, l’alfàbrega, l’oli i el vinagre. Ho triturarem fins aconseguir una pasta ben fina i rectificarem de sal.

– Per l’emulssió de pebrot, escalivarem al forn a 200º els pebrots. Els deixarem refredar i els pelarem, aprofitant el suc. Ho posarem al got de la batedora amb la cullarada de sucre, l’oli i la reducció de balsàmic. Ho muntarem com si es tractés d’una maionesa.

– Per el muntatge, treurem les puntes de la botifarra Terregada i la tallarem per la meitat. Cada meitat, la tallarem longitudinalment i la farcirem amb els calçots (4 per plat).

– Posarem a sobre dels calçots una bona cullarada de romesco d’alfàbrega i tancarem el “lingot” amb l’ altre tros de botifarra.

– Entrarem el conjunt al forn a 150º durant 5 minuts, per menjar-ho tebi.

– Decorarem el plat amb unes llàgrimes d’emulsió de pebrot escalivat.