Ingredientes per a 4 persones:
– 1 ceba grossa
– 1/2 kg. de ceps (frescos o congelats) ó 100 grs. de ceps desecats
– 1/2 gotet de conyac
– 3 patates
– 1 l. de brou d’au
– 1 l. de nata líquida
– 4 formatgets (tipus “Caserio”)
– sal
Preparació:
– Tallar la ceba brunoise i posar-la a sofregir en un cassó amb una mica d’oli.
– Quan la ceba estigui sofregida, afegir els ceps i deixar sofregir fins que perdin la seva própia aigua.
– Incorporar el conyac i flambejar.
– Afegir les patates, pelades i tallades a trossos i sofregir el conjunt durant uns minuts.
– Incorporar el brou i deixar bullir fins que hagi reduit a la meitat. En aquest punt, incorporar la nata líquida i deixar bullir tot junt durant 15-20 minuts.
– Afegir els formatgets, rectificar de sal i triturar fins aconseguir una crema ben fina.
– En cas d’utilitzar ceps desecats, els posarem a remullar en aigua tèbia durant 1/2 hora. Procedirem amb la recepta de la mateixa manera, però en lloc d’utilitzar brou farem servir l’aigua de remullar els ceps.