Mill fulls de mi-cuit de foie amb figues comfitades amb brandy.

Fotos cuina valles 077

 

Ingredients (per a 4 persones):

 

– 1/2 kg. de figues seques

– 1 got de conyac

– 1 vareta de canyella

– 1/2 got d’aigua

– masa de full ó masa de blini

– mi-cuit de foie

– 3 cullarades soperes de sucre moré

– 2 cullarades soperes de vinagre balsàmic

 

Preparació:

 

El día abans de la preparació, tallarem a trossos petits les figues i les posarem a macerar amb el got de brandy i la vareta de canyella.

L’endemà, posarem un cassó al foc i farem un caramel gàstric amb 2 cullarades de sucre moré i el vinagre balsàmic. Quan tinguem el punt de caramel, afegirem les figues macerades i el 1/2 got d’aigua. Ho deixarem caramelitzar al foc durant 10 minuts. Reservarem.

Per el milfulls, tallarem dos discos amb un tallapastes metàlic, bé de la pasta de full o bé de la masa de blinis. Si optem per la pasta de full, la punxarem amb una forquilla i l’entrarem al forn a 190º durant 5-10 minuts, cobrint-la amb una silpat i col.locant-hi un pes a sobre.

Per el muntatge, posarem una base de pasta de full o blini i la cobrirem amb una bona cullarada de figues comfitades. Posarem a sobre un tall de mi-cuit de foie, un altre base de full o blini, un altre cullarada de figues i acabarem amb un altre tall de mi-cuit.

Per acabar el plat, espolvorarem la cullarada de sucre restant a sobre del foie i ho caramelitzarem amb un soplet o be entrant-lo al forn, amb el gratinador a tope, durant 1 minut.