Saltejat de favetes baby amb tallarins de sèpia i romesco de cacauets

Ingredients (per a 4 persones):

– 2 llaunes de favetes baby fregides en oli d’oliva

– 1 ceba grossa

– 2 sèpies de 300 grs.

Pel romesco de cacauets:

– 4 tomàquets de branca, grossos

– 4 alls

– 100 grs. de cacauets salats i pelats

– la polpa d’una nyora

– 1 got d’oli d’oliva

– 2 cullarades de vinagre blanc

– sal

Preparació:

– El día abans, netejarem la sèpia i separarem el cos de les potes (guardarem aquestes per un altre ocasió). Obrirem el cos de la sèpia,  l’embolicarem amb papel film i el guardarem al congelador unes 2 hores per poguer-lo tallar millor.

– Quan la sèpia estigui mig congelada, la treurem i la tallarem a tires ben fines com si fossin tallarines de pasta (ens podem ajudar amb una talladora d’embotits).

– Per preparar el romesco de cacauets, posarem a escalivar al forn els tomàquets i els alls. Els pelarem i els posarem amb un got de turmix amb la polpa de la nyora, els cacauets, el vinagre, l’oli i la sal. Ho triturarem tot fins aconseguir una salsa ben fina.

– Tallarem la ceba ben petita i la posarem a sofregir amb una mica de l’oli de les favetes. Quan estigui daurada, afegirem les tires de sèpia i les deixarem sofregir durant 10 minuts. En aquest punt, afegirem el romesco de cacauets i les favetes ben escorregudes del seu oli.

– Ho deixarem sofregir tot junt durant 5 minuts més, i ho tindrem preparat per menjar.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *