Ingredients (per a 4 persones):
– 1/2 kg. de figues seques
– 1 got de conyac
– 1 vareta de canyella
– 1/2 got d’aigua
– masa de full ó masa de blini
– mi-cuit de foie
– 3 cullarades soperes de sucre moré
– 2 cullarades soperes de vinagre balsàmic
Preparació:
El día abans de la preparació, tallarem a trossos petits les figues i les posarem a macerar amb el got de brandy i la vareta de canyella.
L’endemà, posarem un cassó al foc i farem un caramel gàstric amb 2 cullarades de sucre moré i el vinagre balsàmic. Quan tinguem el punt de caramel, afegirem les figues macerades i el 1/2 got d’aigua. Ho deixarem caramelitzar al foc durant 10 minuts. Reservarem.
Per el milfulls, tallarem dos discos amb un tallapastes metàlic, bé de la pasta de full o bé de la masa de blinis. Si optem per la pasta de full, la punxarem amb una forquilla i l’entrarem al forn a 190º durant 5-10 minuts, cobrint-la amb una silpat i col.locant-hi un pes a sobre.
Per el muntatge, posarem una base de pasta de full o blini i la cobrirem amb una bona cullarada de figues comfitades. Posarem a sobre un tall de mi-cuit de foie, un altre base de full o blini, un altre cullarada de figues i acabarem amb un altre tall de mi-cuit.
Per acabar el plat, espolvorarem la cullarada de sucre restant a sobre del foie i ho caramelitzarem amb un soplet o be entrant-lo al forn, amb el gratinador a tope, durant 1 minut.